Bagasse, uitermate geschikt voor een composteerbaar tafelgerei.
Bagasse, ook wel suikerrietpulp genoemd, is het vezelachtige materiaal dat overblijft na het verwijderen van de suikerrijke sappen uit de suikerrietstengel. Het vezelachtige restproduct, vroeger afval, wordt nu hergebruikt om milieuvriendelijk tafelgerei te produceren.
Waarom de keuze voor bagasse ?
In vergelijking met andere materialen is tafelgerei gemaakt van bagasse veel milieuvriendelijker én duurzamer omdat het zeer gemakkelijk kan worden gecomposteerd. Bagasse heeft een langere levensduur in vergelijking met andere materialen en het kan worden gebruikt om een veelzijdigheid van producten te maken zoals borden, kommen, schalen, dozen en bekers. Ook niet onbelangrijk, gebruiksvoorwerpen gemaakt van suikerrietbagasse zijn zeer hygiënisch!
Redenen om te kiezen voor biologisch afbreekbare bagasse producten:
- Milieuvriendelijk door het gebruiken van gerecycleerd afval als grondstof.
- Suikerriet pulp is gemakkelijk te composteren.
- Steviger dan papieren borden.
- Hygiënisch. Goed bestand tegen vocht en vetten.
- Geschikt voor zowel koude als warme gerechten.
- Zeer makkelijk verkrijgbaar wegens voldoende grondstof en gemakkelijk productieproces.
- Handig in het gebruik. Is ovenbestendig tot 200°C.
- Geschikt voor branding (met eco-inkt).
- Het beste product op de markt voor afhaalmaaltijden en voedselleveringen. Door zijn dichtheid heeft een bagasse verpakking een veel betere isolatie, voedsel blijft dus langer warm.
- Budgetvriendelijk
De bovenstaande pluspunten voorspellen een toename van de vraag naar bagasse. De gemakkelijke beschikbaarheid en de redelijke prijs zullen de populariteit enkel maar vergroten.