Protocol voor beheerders van fitnesscentra.
- Stel een eigen coronagids op voor jouw centrum
- Hang algemene en bijzondere hygiënemaatregelen uit bij de ingang van de
fitness accommodatie. Herhaal deze binnen en communiceer dit ook via de eigen
website. - Maak een duidelijk circulatieplan op voor je eigen centrum. Verderop in dit protocol
vind je enkele handige tips en voorbeeldfoto’s. Een veilige afstand (1.5m) tussen
mensen moet voorzien worden. Zorg er ook voor dat de beschikbare
sportoppervlakte 10m² garandeert per sporter. Werk indien nodig met een beperking
van het aantal bezoekers en deelnemers of het toestelgebruik. Voor groepsfitness
wordt aanbevolen om 30m² per sporter te garanderen, tenzij men kan garanderen
dat de sporter een afgebakende zone van 10m² niet verlaat tijdens de activiteit. Deze
densiteitsregels zijn niet van toepassing op jongeren tot en met 12 jaar. - Organiseer groepssessies indien mogelijk in de buitenlucht. Wanneer dit niet mogelijk
is zorg je voor zoveel mogelijk aanvoer van verse buitenlucht. - Maak een verluchting- en ventilatieplan op. Aanvoer van verse buitenlucht is hierbij
cruciaal. - Specifieke medewerkers, welke hun prestaties ook van thuis uit kunnen leveren,
blijven dit doen. - Zorg voor noodzakelijk beschermingsmateriaal zoals wegwerp handschoenen
(bijvoorbeeld latex of nitril), mondmaskers voor de medewerkers, ontsmettende
handgel en bijhorende flyers met richtlijnen. - Zorg voor maximale hygiëne via strikte schoonmaakprocedures en regelmatige
reiniging en desinfectering van o.a. alle contactoppervlakten welke kunnen worden
aangeraakt door medewerkers en bezoekers. - Geef je medewerkers duidelijke richtlijnen omtrent waakzaamheid voor Covid-19
symptomen en hoe er mee om te gaan. - Stel een corona veiligheidsverantwoordelijke aan.
- Maak een specifiek communicatieplan op omtrent de maatregelen voor de
medewerkers, de beoefenaars en indien van toepassing leveranciers. - Zorg voor regelmatig overleg met de medewerkers omtrent het oplossen van
problemen, handhaving van de regels en eventuele updates. - Voorzie een startpakket met veiligheidsmateriaal voor de medewerkers
- Stem je eigen horecavoorzieningen af op de richtlijnen die voorzien worden vanuit Horeca Vlaanderen.