VDL NV : Groothandel in verpakkingsartikelen en onderhoudsprodukten

03/ 326 32 35

info@vdlnv.be

Heirbaan 70

2640 Mortsel

Ma - Vr 08:00 - 18.00

Za-Zo gesloten

Nieuws

VDL NV, een dynamisch bedrijf in beweging

Verbod van, en beperkingen op, plastic draagtassen!

Na advies van de Raad van State (advies van 15/02/2019) werden vrijdag 22/03/2019 de VLAREMA-wijzigingen definitief goedgekeurd door de Vlaamse Regering, daarin o.a. het verbod op het gratis verdelen van plastic draagzakjes voor éénmalig gebruik. Na publicatie in het Belgisch Staatsblad wordt deze wijziging effectief van kracht.

De voornaamste wijziging vinden we in artikel 65. Deze voegt een nieuwe onderafdeling 5.3.11 toe met betrekking tot de voorwaarden voor het gratis ter beschikking stellen van lichte plastic draagtassen voor eenmalig gebruik. In die onderafdeling lezen we ondermeer:

 • Een verbod op het gratis ter beschikking stellen van lichte plastic draagtassen (=15mµ en minder dan 50mµ) in de distributie.
 • Wanneer er toch lichte plastic draagtassen worden aangeboden, moet de bijdrage per draagtas die de consument daarvoor betaalt, zichtbaar gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld door dit te vermelden op het kassaticket of de bijdrage duidelijk te afficheren in de verkoop ruimte. (Commentaar JG: er wordt dus geen concreet bedrag vastgelegd, dit is een federale bevoegdheid en kan dus niet door Vlaanderen beslist worden)
 • Aangezien het verbieden van lichtere zakjes (van minder dan 15 micron) leidt tot meer voorverpakkingen (wat niet beter is voor het milieu), wordt de scope van het verbod beperkt tot de lichte plastic draagtassen zoals gedefinieerd in de Europese Richtlijn.
 • Verder moet voldoende tijd gegeven worden aan de sector om zich voor te bereiden op de ingang van een verbod en eventuele voorraden weg te werken. Daarom dat in het nieuwe artikel 5.3.11.2 het gebruik van reeds aangekochte voorraden van lichte plastic draagtassen voor de inwerkingtreding van dit artikel nog toegelaten wordt tot 6 maanden na de inwerkingtreding van het verbod.
 • Voor een Ecologische Oplossing, kan u altijd terecht bij VDL NV !

  Personeelswijziging.

  Wij danken Roger Arts voor de vele jaren van inzet en toewijding binnen VDL en wensen hem een welverdiend pensioen. Van harte wensen wij hem nog veel gezonde jaren toe.

  Via deze weg willen wij Aaziz introduceren als plaatsvervanger van Roger voor de regio Vlaanderen.

  VDL NV en Horeca-Laboservice Mariën vormen een strategische alliantie.

  Met genoegen brengen wij u op de hoogte van een nieuwe ontwikkeling binnen ons bedrijf.

  Om een antwoord te bieden aan de snelle veranderingen in de markt, zijn wij overeengekomen om de krachten te bundelen met de firma Horeca-Laboservice Mariën.

  Mariën heeft een uitstekende reputatie in de markt en is een voorloper op het gebied van onderhoudsproducten en detergenten. We zijn overtuigd dat deze nieuwe samenwerking ten goede zal komen aan de klanten van beide bedrijven, VDL nv en Mariën, door een totaalpakket aan te bieden, en op de steeds veranderende vraag te kunnen antwoorden.

  Deze wijzigingen houden in dat de activiteiten van Horeca-Laboservice Mariën zullen uitgevoerd worden op het adres van VDL nv, Heirbaan 70 – 2640 MORTSEL om zo onze klanten beter te kunnen dienen.

  vdlnv en UberEats

  VDL NV is de verpakkingspartner van Uber Eats.

  Sinds de lancering van Uber Eats in Vlaanderen in oktober 2017, zijn we verheugt om als geprivilegieerde verpakkingspartner te mogen samenwerken. Voor meer informatie rond Uber Eats, bezoek hun website op https://www.ubereats.com/antwerp/

  vdlnv vegware

  Frankrijk bant alle plastic cups en schoteltjes vanaf 2020!

  Frankrijk zal het eerste land ter wereld zijn dat wegwerp plastic bekertjes en borden zal verbieden.

  Volgens de nieuwe wet die vorige maand werd bestendigd, zal alles wat geschikt is voor eenmalig gebruik zoals kopjes, borden en andere serviescomponenten, dewelke in Frankrijk op de markt komen, moeten composteerbaar zijn. Bovendien moet ten minste een deel uit biologische materialen bestaan. Bedrijven krijgen tot uiterlijk 1 januari 2020 om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.

  Frankrijk heeft een afvalberg van meer dan 4,7 miljard plastic bekers per jaar! (bron Les Echos). Amper 1 procent van deze items kan gerecycleerd worden. Het verbod op plastic wegwerpmateriaal is een logisch vervolg op het soortgelijk verbod op plastic zakken dat inging in juli.

  VDLNV is invoerder van VegWare in België en heeft hiermee al langer een milieubewuste productlijn in zijn gamma dewelke voldoet aan de allerstrengste eisen. Vegware is producent van 100% plantaardige verpakkingen wiens filosofie volledig overeenkomt met de VDL strategie en de vraag van onze klanten naar meer ecologische verpakkingen. Alle verpakkingen worden zonder uitsluitsel uit organische grondstoffen vervaardigd en zijn dus ook snel afbreek- en zelfs composteerbaar!

  Lees hier het persartikel

  VDLNV-VegWare produktenlijst

  Personeelswijziging

  Na vele jaren van trouwe inzet nemen wij afscheid van een fantastische medewerker. In februari ging Stan De Lie met welverdiend pensioen. Jarenlang heeft hij zich met veel toewijding ingezet voor VDL NV en onze klanten. Wij wensen hem nog veel gezonde jaren toe.

  Langs deze weg kondigen wij ook graag de in diensttreding van Ronny, onze nieuwe chauffeur aan.

  vdlnv satino

  Introductie van de nieuwe producten van Satino Black in Den Bosch(NL).

  De inovatieve en milieubewuste BriQ lijn, nu al door de pers omschreven als dé unieke oplossing voor mindervaliden toiletten, maakt vanaf heden ook deel uit van het VDL hygiëne gamma.